قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء یکی از نیروهای چهارگانه ارتش است که در بهمن 1387 و با تقسیم نیروی هوایی ایران به دستور حضرت آیتالله خامنهای فرمانده کل قوا تشکیل شد.
"امروز نیازمان در درجه اول پدافند است، وسایل پدافندی را اهمیت بدهید، به مسئله پدافند به طور جد بپردازید، مسئله پدافندی را جدی بگیرید، بخصوص پدافند زمین به هوا و یا در امور مربوط صرفا از قرارگاه پدافند هوایی کسب تکلیف کنید"؛ اینها بخشی از رهنمودهای رهبر انقلاب در مورد اهمیت و نقش پدافند در کشور است.
بر همین اساس و برای آگاهی از آخرین دستاوردها و برنامههای آتی پدافند هوایی برای حراست از مرزهای کشور، به دفتر "امیر شاهرخ شهرام معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء" رفتیم و گفتوگویی را با وی در همین راستا انجام دادیم.
امیر شهرام در این گفتوگو از شناسایی و انهدام چند فروند پهپاد متعلق به دشمن خبر داده است.
وی همچنین با اشاره به رونمایی از دستاوردهای جدید پدافند گفت: رادارهای جدیدی هست که انشا الله در رزمایشهای آتی قطعا اگر مدنظر باشد، رسانهای خواهد شد. منتها شما از ما بپذیرید که بالاخره هیچ اصطلاحاً بانکداری رمز کلید گاوصندوق خود را آشکار نمیکند، ما هم از لایههای پنهانمان این است که لایههای باندهای فرکانسی را پنهان نگه میداریم ولی ملت عزیزمان مطمئن باشند که آمادگی کشف و شناسایی امروز پدافند با هیچ زمان و عرصهای قابل مقایسه نیست.
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی ارتش همچنین با اشاره خبر برخی رسانه های غربی مبنی بر اینکه ایران اخیرا یک پایگاه پهپادی در قشم راه اندازی کرده است، تأکید کرد، "قشم که چیزی نیست، شما در سرتاسر دنیا تصاویری مشاهده میکنید که در آن باندهای فرودگاه خاکی وجود دارد و مردم هم وارد این حوزه شدهاند. جوانان و دانشگاهیان و دبیرستانیهای ما هواپیماهای بدون سرنشین را به پرواز درمیآورند که همگی با ما هماهنگند و مثلا باند فلان جا را در اختیارشان قرار میدهیم."
مشروح این گفتوگو با شرح ذیل است:
امیر شهرام در ابتدای این گفتوگو با اشاره به دهم شهریورماه، سالروز پدافند هوایی خاتمالانبیاء و توصیه فرمانده کل قوا مبنی بر اینکه " پدافند در اولویت است"، گفت: بحث پدافند هوایی به عنوان یک اولویت اول که حضرت آقا نیز بر آن اشاره فرمودند، حرف را برای ما تمام کردند به خاطر اینکه اگر هرگونه تهدیدی بخواهد کشور را فرا بگیرد، ولو تهدید خارجی، اولین خط مقدم دفاع، پدافند هوایی است.
وی افرود: ما یک اصل داریم به عنوان برتری هوایی و در نبردها، کشوری میتواند حرف اول را بزند که بتواند برتری هوایی را کسب کند، برتری هوایی زمانی به تعداد هواپیماها گفته میشد یعنی هر کشوری که تعداد هواپیمای بیشتری داست به ظاهر برتری هوایی نیز با او بود اما همین کشوری که تعداد هواپیماهای زیادی دارد اگر پدافند هوایی منسجم، چابک، چالاک و به روزی نداشته باشد در موج اولیه حمله نمیتواند از آن برتری هوایی استفاده کند.
امیر شهرام میگوید، مسئولیت دفاع از هوافضای کل جمهوری اسلامی برعهده قرارگاه پدافند است
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی با بیان اینکه بنیه دفاعی کل نیروهای مسلح وابسته به یک پدافند هوایی مقتدر است، اظهار داشت: بحمدالله با همین تدابیر ظریف و بینشهای بابصیرتی که حضرت آقا داشتند و در سطح نیروهای مسلح این بینش را ترویج دادند، مقرر شد که از 10 شهریور سال 1387 قرارگاه پدافند هوایی به عنوان یک فرانیرو مسئولیت دفاع از هوافضای کل جمهوری اسلامی را بر عهده داشته باشد که تا این لحظه هم موفق بوده است.
ماجرای هشدار به هواپیمای U2 قبل از ورود به مرزهای آبی کشور
امیر شهرام، شناسایی هواپیمای جاسوسی "u2" را از اقدامات بسیار مهم سالهای اخیر پدافند هوایی عنوان و در تشریح چگونگی مراحل شناسایی و اخطار پدافند به این هواپیما تصریح کرد: این هواپیماها یکی از هواپیماهای با ماموریت "خاص" آمریکا بود که سقف پروازی بالای 60 هزارپایی دارد، حتی خلبانهایش با لباس خاصی پرواز میکنند که شبیه به لباس فضانوردی است چرا که به دلیل اینکه فشار هوا در لایههای بالای 50 هزارپا بسیار کمتر است و شرایط خاصی را ایجاد میکند.
وی اضافه کرد: ماموریت این هواپیما جمعآوری اطلاعات و شنود است. بر حسب رصدهایی که توسط سامانههای هوشمند راداری و سامانههای اطلاعات و شناسایی ما انجام شد، متوجه حضور این نوع هواپیما در اطراف و خارج از مرزهای کشورمان و در آبهای آزاد بودیم، این هواپیما تقریبا رصد میشد اما با توجه به فاکتورهای خاصی که این هواپیما برای رادارگریزی داشت، یعنی خود را از کشف پنهان میکرد، شاید آنها این تصور را داشتند که ما نتوانیم هواپیما را کشف کنیم اما با اتکا به تدابیر و تکنیکهای خاص پدافندی موفق شدیم نقطه و موقعیت دقیق این هواپیما را در فضا کشف کنیم.
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی خاطرنشان کرد: شما فرض کنید یک صدایی را جایی میشنوید، فقط متوجه آن صدا میشوید که موجودی وجود دارد اما اینکه این موجود کجا قرار دارد را باید با فاکتورهای خاص کشف کنید. این موجود احساس میشد اما نقطه دقیق آن خیر؛ با توجه به تجربیات خوب عزیزان ما در نقطه پدافند جنوب کشور، نقطه دقیق هواپیما کشف شد و خوشبختانه همانطوری که انتظار داشتیم تعرضی از سوی این هواپیما صورت نگرفت.
هشدار به هواپیمای جاسوسی آمریکا
امیر شهرام اضافه کرد: این هواپیما با توجه به بردی که داشت از نظر شنود اطلاعاتی در اطراف حوزه خلیج فارس و در خارج از مرز پرواز خود را انجام میداد و ما هم به محض اینکه هشدار دادیم که هواپیمای شما به مرزهای ما نزدیک میشود و موقعیت این هواپیما را به آنها اعلام کردیم و آنها متوجه شدند که ما دقیقا آنها را کشف کردهایم، در روزهای دیگر "خود به خود" با فاصله بسیار زیادی از مرزهای ما پرواز انجام دادند که این تغییر، واکنش آنها از توان و به روز بودن سامانههای کشف و شناسایی پدافند هوایی است.
وی در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، با ذکر اولیتهای مهم پدافند، "دفاع از مراکز حیاتی کشور" را از مهمترین ماموریتهای پدافند هوایی برشمرد و گفت: اگر سابقه جنگهای هوایی و دفاع هوایی را مرور کنیم، میبینیم که در جنگ جهانی اول و دوم امواج حملات با انبوهی از جنگافزارهای آفندی صورت میگرفت. یعنی انبوهی از هواپیماها حمله میکردند تا یک منطقهای را بمباران کنند.
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی تأکید کرد: دفاع در برابر این نوع هواپیماها، تکنیک خاصی داشت که در آن زمان از مسلسلها و توپها استفاده میکردند. بنده آماری از جنگ جهانی دوم دارم که در حدود 52 میلیون و 500 هزار حمله هوایی که انجام شد، فقط 19 هواپیما را سرنگون کردند، یعنی کمتر از یک درصد و این نشان دهنده ضعیف بودن پدافند در آن زمان بود.
مأموریتهای پدافند هوایی؛ مراکز مهم در اولویت
امیر شهرام خاطرنشان کرد: امروز در نبردهای هوایی انبوهی از هواپیماها حمله نمیکنند بلکه تعداد بسیار محدودی، نقاط خاص را مدنظر قرار میدهند. ما در دفاع مقدس علاوه بر اینکه از شهرها دفاع میکردیم، باید از مراکز حساس نیز دفاع میکردیم حتی در آن دوران باید از رزمندگان هم دفاع میکردیم و در واقع دفاع، "چندلایه" بود.
"امروز بحث جنگ تحمیلی نیست، ماموریت ما ماموریت دفاع از مراکز مهم، حیاتی و حساس کشور است و همچنین مراقبت از مرزهای پیرامون کشور که خدای نکرده دشمن برای کسب اطلاعات، ورودی به مرزهای ما نداشته باشد."
آمادگی خوبی برای دفاع از مراکز هستهای داریم
وی با بیان این مطلب که "سامانههای دفاعی برای حراست از مراکز مهم کشور عمدتا سامانههای کشف و شناسایی هستند تا سامانههای درگیری،" اظهار داشت: اولویت اول ما حراست از مناطق مهم است. الحمدالله ما علاوه بر اینکه آمادگی بسیار خوبی را در حوزه دفاعی در کل کشور به وجود آوردهایم، بویژه در دفاع از مراکز هستهای، با تمرینهای مختلفی که در رزمایشها توسط دشمن فرضی برای خودمان ایجاد کردیم، مقابله و توان مقابله خود را برای هر نوع تهدیدی با توجه به سلاحهای روز دنیا کسب کردهایم.
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی ادامه داد: امروز افتخار داریم که اعلام کنیم، علیرغم تهدیدات کم و زیادی که در زمانهای مختلف وجود داشته، لحظهای از دفاع غافل نشدهایم و این نوید را به مردم میدهیم که پدافند در هرلحظهای اجازه تعرض را به هواپیماهای جاسوسی و حملهکننده را نخواهد داد.
به گفته امیر شهرام، بیش از 30 الی 35 درصد از تهدیدات پدافند هوایی در ارتفاع پست انجام میشود و بیش از 50 درصد از تهدیدات در حوزه پدافند هوایی، در ارتفاع متوسط انجام میشوند، بنابراین در وهله اول کشف مهم است و اگر ما نتوانیم تهدیدات را در هر لایه فضایی که ایجاد میشود کشف کنیم و سپس نتوانیم آن را خوب شناسایی کنیم قاعدتا درگیری موفقیتآمیزی صورت نخواهد گرفت.
وی، دو حوزه "کشف و شناسایی" و "درگیری و انهدام" را مهمترین مسئله در تهدیدات ارتفاع متوسط برشمرد و افزود: در هر دو حوزه با کار بسیار هماهنگ صنعت، دانشگاه و پدافند هوایی و استفاده از تجربیات و تخصصهای نیروهایمان در پدافند، باید استفاده مثمر ثمری از این لوازم داشتهایم؛ در رزمایش مدافعان آسمان ولایت 4 تست گرم سامانههای "یا زهرا 3" مرصاد و قادر به خوبی انجام شد و این سامانهها موفق شدند به خوبی اهداف خود را منهدم کنند.
وی در ادامه گفتوگوی خود با خبرگزاری تسنیم، درباره خودکفایی در تولید رادارهای بومی نیز تصریح کرد: یکی از فاکتورهای ما در پدافند، "تجهیزاتمحور" بودن قرارگاه است؛ این تجهیزات محور بودنمان اگر قائل به یک نوع سامانه و یا یک نوع رادار باشد، دشمن را برای کشف باند فرکانسیمان تشویق میکنیم چرا که با کشف باند فرکانسی ما، این امکان وجود دارد که ما را برای کشف نفوذیهای دشمن با اخلال مواجه کنند.
"از زمانی که در دوران دفاع مقدس متوجه شدیم که سامانههایی که از زمان قبل از انقلاب در اختیار ما قرار گرفتهاند، این نوع آسیب را دارند و به عنوعی برای ما تهدید محسوب میشوند، به این فکر رسیدیم که در لایههای مختلف، سامانههای کشف مختلفی را ایجاد، تهیه و مهیا کنیم که عمدتا آنها با دانش بومی و صنعت بومی ساخته شدهاند. بنابریان تغییرات گستردهای را در چیدمانها در این بخش به وجود آوردیم."
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی تغییر در نوع تجهیزات را از دیگر دستورات مهم پدافند هوایی عنوان کرد و گفت: امروز با تکیه بر دانش و صنایع بومی خود، تغییرات متنوعی را بر رادارهای خود در حوزه کشف به وجود آوردهایم و در حال حاضر رادارهای ایرانی در باندهای مختلف فعال هستند و ما دیگر، قائل به یک باند و یا یک رادار خاص نیستیم.
جدیدترین رادار ارتش بزودی رونمایی میشود
امیر شهرام بر همین اساس از رونمایی جدیدترین رادارهای پدافند در رزمایش مدافعان آسمان ولایت 5 خبر داد و گفت: رادارهای جدیدی هست که انشا الله در رزمایشهای آتی قطعا اگر مدنظر باشد، رسانهای خواهد شد. منتها شما از ما بپذیرید که بالاخره هیچ اصطلاحاً بانکداری رمز کلید گاوصندوق خود را آشکار نمیکند، ما هم از لایههای پنهانمان این است که لایههای باندهای فرکانسی را پنهان نگه میداریم ولی ملت عزیزمان مطمئن باشند که آمادگی کشف و شناسایی امروز پدافند با هیچ زمان و عرصهای قابل مقایسه نیست حتی در زمان دفاع مقدس که در آمادگی رزمی و اجرایی نظامی بودیم، امروز بهمراتب بالاتر از آن درجه قرار داریم.
وی در ادامه گفتوگوی با خبرگزاری تسنیم با اشاره به فعالیتهای پدافند در حوزه پهپادها خاطرنشان کرد: پهپاد نوع ماموریتش بهگونهای نیست که بتواند تهدیدی جدی برای یک کشور ایجاد کند؛ پهپادها ماموریتهای مختلفی در حوزه آفند و پدافند دارند و عمدتا وظیفه ما به عنوان پدافند هوایی کشور این است که پهپادهای دشمن را که از انواع مختلف هستند، اگر برای ما تهدیدی ایجاد شد، برای کشف و شناسایی بتوانیم آنها را یا سرنگون، یا منحرف و یا بنشانیم.
شناسایی چندین پهپاد دشمن
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی افزود: اخیرا قرارگاه پدافند هوایی ارتش موفق به نشاندن، سرنگونکردن و متواری کردن چندین پهپاد دشمن شده است، بنابراین پدافند در مقابله با پهپادها وظیفه خود را خوب انجام داده است اما اینکه پهپادها چه انواعی دارند، قدرتشان، مانورشان، سطح پروازشان بستگی به نوع ماموریتهای ما دارد و بالطبع پدافند هوایی بهمنظور اینکه بتواند خوب با اینگونه پهپادها مقابله کند، از توانمندی پهپادی هم در حوزههای مختلف بهرهمند است و خود را در رزمایشهای مختلف با پهپادهای در اختیار خودش تست و ارزیابی کرده و باصطلاح خود را آماده میکند. بنابراین در لایههای مختلف با سطح پروازهای مختلف، سرعتهای مختلف و انواع مختلف پهپادها، آمادگی مقابله دارد.
پایاپای هر آنچه اکنون بهعنوان تهدید احساس میکنیم را تولید میکنیم
امیر شهرام در بخش دیگری از این گفتوگو در خصوص جدیدترین نوع پهپاد و برد آن که در اختیار پدافند قرار دارد، گفت: صنعت امروز بهگونهای است که اصلا نمیتوانیم بگوییم امروز آخرین برد پرواز پهپاد ما چقدر است یا سامانه آخرین پدافند در چه مرحلهای قرار دارد؟ باور بفرمایید درست مانند قیمت ارز و دلار که مدام بالا و پایین میشود، توانمندی هم مدام درحال ارتقاست، منتها اینکه ما به برد دقیقی اشاره کنیم، شاید اصلا به صلاح هم نباشد. اما مطمئنا هر آنچه اکنون بهعنوان تهدید احساس میکنیم، وجود دارد، پایاپای آن را خودمان ایجاد و تولید کردهایم و خودمان را برای مقابله با آن آماده میکنیم.
"بالطبع زمانی میتوانیم صحبت از پدافند مقتدر، هوشمند و هوشیار داشته باشیم که این را احراز کرده باشیم، مطمئن باشید در این حوزه، هم صنایع ما و هم پدافند ما خوب کار کردهاند."
رونمایی از پهپادهای جدید در رزمایش پدافند هوایی
وی در پاسخ به این پرسش که آیا نسل جدیدتری از پهپاد "سریر" نیز وجود دارد که در آینده رونمایی شود، اظهار داشت: قطعا دستاوردهای جدیدی داریم که در صحنه عمل و در رزمایش آتی پدافند مورد بهرهبرداری قرا خواهیم داد.
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی تصریح کرد: ما رزمایشهای مختلفی در طول سال داریم و بهترین زمان برای اینکه خود شما و ملت ما بدانند گفتههایمان با عملیاتمان یکسان است، عرصه عمل است. اینکه من الان خدمت شما بگویم پهپادی داریم با این قدرت، گفتهام و حرف زدهام؛ هرچند اطلاعات ما بر اساس یک اطلاعات محکم و متقن است اما دستاوردها را در عمل و در کار نشان خواهیم داد، همانطور که بارها نشان دادهایم. رزمایشها بهترین زمان است که بتوانیم دستاوردها و توانمندیهایمان را برای دلگرمی رهبر عزیزمان و ملتمان نشان دهیم. بالاخره ما به پدافند مبتنی بر بازدارندگی قائل هستیم و دوست داریم قدرتمان را بهگونهای نشان دهیم که بازدارندگی هم ایجاد کند و این نیست که همه را در لایههای پنهان نگه داریم.
امیر شهرام در خصوص زمان برگزاری رزمایش آتی پدافند نیز گفت: راجع به رزمایشها باید بگویم که برحسب سیاستهای خاصی مشخص میشوند. امکان دارد همین فردا رزمایشی داشته باشیم که تا این لحظه نداشته باشیم. پس یکسری از برنامهها از قبل برنامهریزیشده است و از قبل به قرارگاه ابلاغ میشود و نیروها در جریان هستند که در یک مقطع زمانی خاصی، رزمایشی برای یک هدف خاص انجام میشود و برخی از رزمایشها هم بدون اینکه اطلاعرسانی شود در زمانهایی با اهداف خاص خودش انجام خواهد شد. بالطبع در سال 92 رزمایش خواهیم داشت و قطعا در زمان خودش اعلام خواهد شد.
آخرین روند ساخت سامانه موشکی باور 373
وی در ادامه درباره زمان بهرهبرداری کامل از سامانه موشکی باور 373 اعلام کرد: در این حوزه بارها صحبت شده است؛ این سلاح و سامانه بهگونهای است که مراحل مختلفی دارد تا زمانی که بخواهد به آنچه مردم انتظار دارند، برسد لذا باید این سامانه تستشده و پایهای باشد؛ پروسهای که دنبالش هستیم، زمانبر است ولی بحمدالله برحسب زمانبندی پیشبینی شده برای اینکه این سلاح اصطلاحاً رونمایی شود، عقب نیستیم و بنا به زمانبندی، پروژه در حال پیشروی است.
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی خاتمالانبیاء در پاسخ به این سوال که چندی پیش یکی از نشریات نظامی و معتبر جهان تصاویری منتشر کرد که پدافند هوایی ایران در سال 2013 در جزیره قشم یک پایگاه جدید پهپادی تاسیس کرده است، آیا این خبر صحت دارد، گفت: قشم که چیزی نیست، شما در سرتاسر دنیا تصاویری مشاهده میکنید که در آن باندهای فرودگاه خاکی وجود دارد و مردم هم وارد این حوزه شدهاند. جوانان و دانشگاهیان و دبیرستانیهای ما هواپیماهای بدون سرنشین را به پرواز درمیآورند که همگی با ما هماهنگند و مثلا باند فلان جا را در اختیارشان قرار میدهیم.
امیر شهرام ادامه داد: چرا سراغ قشم میروید؟ در شهرهای مختلف و دور و اطراف قبلا مردم بادبادک هوا میکردند و حالا پهپاد هوا میکنند، جدی عرض میکنم؛ در حال حاضر دیگر پهپادها اسباببازی بچههای دبیرستانی و راهنمایی شدهاند و جسارتاً ابتداییهای ما هم به سمت این موضوع میروند. این چیز جدیدی نیست؛ اینکه قشم یا جزایر دیگر را "هایلایت" میکنند، بهخاطر این است که میخواهند یک جنبه خبری را روی رسانهها بیاورند اما شما میبینید که در جاهای دیگر هم اینگونه فعالیتها وجود دارد.
فعالیتهایمان را در لایههایی انجام میدهیم که قابل کشف نیستند
وی با تاکید بر اینکه امروز در سراسر کشور این فناوری بومی و مردمی شده است، گفت: هیچوقت در حوزه دفاعی و نظامی این فعالیت را آشکار انجام نمیدهیم که ماهواره دشمن آن را کشف کند و از آن عکس و فیلم بگیرد. قطعا در لایههای خود اینگونه کارها را انجام می دهیم و اگر بخواهد به همین وضوح باشد، ما آن را از دسترفته حساب میکنیم.
تولید نسل جدید سامانههای موشکی مرصاد و قادر
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی در بخش پایانی گفتوگوی خود با خبرگزاری تسنیم درباره دستاوردهای جدید قرارگاه پدافند هوایی در سال جاری، اظهار داشت: ما یک اصل داریم، مثلا سامانه مرصاد را که صحبت میکنیم و میگوییم رونمایی شد، اکنون سامانه مرصاد تولید شده در 8ماه پیش با این ماه متفاوت است. میخواهم عرض کنم، بزرگترین دستاورد قرارگاه پدافند هوایی در حوزه تجهیزات این است که تجهیزاتش بهروز است و هیچ کدامشان مانند قبلی نیست و هرکدام از نظر برد، سرعت و دقت ارتقا یافتهاند و این بزرگترین دستاورد است.
"ما با صنایعمان آمدیم با این تفاهم کار کردیم که سامانهای که از شما میگیریم باید ورژن به ورژن، عدد به عدد و سامانه به سامانه با قبل از آن متفاوت، برتر و بالاتر باشد. اکتفا نمیکنیم که اگر مثلا این نوع موبایل تهیه شد، 50 تا از این بزنیم، خیر اینگونه نیست؛ پس فکر میکنم این نوع تفکر بزرگترین دستاورد باشد. به امید خدا در رزمایش آتی پدافند هوایی، از دستاوردهایی که شما بهدنبالش هستید که از نظر خبری بتوانید آن را اعلام کنید، استفاده خواهیم کرد؛ اجازه بفرمایید در رزمایش خدمتتان باشیم که اثرش بیشتر است. چون در آن صورت عملا نشان میدهیم که دستاوردمان این است و گفتن خیلی زیاد برای خود ما جذابیت ندارد.
امیر شهرام خاطرنشان کرد: پدافند هوایی افتخاری که دارد این است که لقب پرافتخار «بسیج» را از حضرت آقا گرفته است، این بسیج خیلی مفهومها در خود دارد؛ بسیجی فکرکردن، بسیجی کارکردن، بسیجی خدمت کردن، ولایتمداری و غیره یکی از افتخارات ما پدافندیهاست. بسیجیها را دیدهاید که نه ادعا و نه بزرگنمایی دارند و فقط کار میکنند، ما هم به همین ترتیب هستیم.
وی افزود: خیلی دوست نداریم که از ما تعریف کنند و بگویند که پدافند هوایی ایران اینگونه است. هدفمان چیز دیگری است؛ هدفمان این است که سایر نیروهای مسلحمان اعم از نیروی هوایی، نیروی زمینی و دریایی افتخار کنند که پدافندی قوی دارند که میتواند آنها را در موج اولیه حمله خوب حمایت کند و ما هم انشاءالله بتوانیم به این وظیفهمان بهخوبی عمل کنیم که بزرگترین افتخار ماست.
سامانه موشکی مرصاد
معاون اجرایی قرارگاه پدافند هوایی با بیان اینکه پدافند هوایی از جمله نیروهایی است که زمان جنگ و حتی قبل و بعد از جنگ از نظر آمادگی هیچ فرقی نکرده است و همچنان با چشمهای بیدار و باز و دست به ماشه آماده برای دفاع است، گفت: این نیست که بگوییم چون جنگ تمام شده، سلاح را جمع کرده و در انبار گذاشتهایم.
سلاحهایمان اضافه شده که کمتر نشده است. دفاع را بیشتر کردهایم که کمتر نکردهایم، بنابراین اگر خداوند کمک کند، ما بتوانیم شرمنده مردممان در ایجاد آمادگی و ایجاد دفاع هوایی منسجم نباشیم، شبکه یکپارچه پدافند هوایی قرارگاه این اطمینان را به همه ملت عزیزمان میدهد که همچنان مقتدر، پویا و با تفکر بسیجی وظیفه دفاعی خود را به نحو احسن انجام میدهد.
احسان آریا - تسنیم